Total Production Management platforma

Smart factory and industry 4.0, robots, IoT, cloud computing technology

DIGITALIZACIJA PAMETNIH TVORNICA

Pomoću softverskog paketa AIDA, klijent dobiva idealan okvir za digitalizaciju svoje proizvodnje. Bilo da je cilj spojiti stare strojeve ili integrirati nove moderne, AIDA nudi platformu kako bi ih sve integrirala. To uključuje prikupljanje podataka s strojeva, slanje podataka strojevima, praćenje svih proizvodnih procesa kao i materijala, poluproizvoda, kretanja - što obuhvaća menadžment upravljanje proizvodnjom.

Manager Technical Industrial Engineer working and control robotics with monitoring system software and icon industry network connection on tablet. AI, Artificial Intelligence, Automation robot arm

INDUSTRIJA 4.0

Kombinacija cyber-fizičkih sustava, Interneta stvari i Interneta sustava omogućuje Industriju 4.0, a pametna tvornica stvarnost. Kao rezultat podrške pametnim strojevima koji postaju pametniji čim dobiju pristup više podataka, naše tvornice postat će učinkovitije, produktivnije i manje rasipne. Konačno, mreža ovih strojeva digitalno je povezana jedna s drugom te stvaraju i dijele informacije što rezultira pravom snagom Industrije 4.0. - To je upravo ono što AIDA radi u vašoj tvornici! 

cogwheels representing industry and engineering concepts

SCALABLE

Softverski paket AIDA danas upravlja proizvodnim linijama za mala i srednja poduzeća i velikim tvornicama s više različitih proizvodnih linija. Jedna od glavnih prednosti AIDA-e je njegova skalabilnost, tako da bez obzira na to je li klijent mala, srednja ili velika proizvodna tvrtka, dobivaju robusno rješenje: isti pouzdan okvir i izbor modula koji su potrebni za posao. Uvijek ćete dobiti isti pouzdan okvir i možete odlučiti koji će vam moduli trebati za vaše poslovanje. Kako posao raste, sustav je moguće nadograditi dodatnim modulima i novim funkcionalnostima uz dodatno prilagođavanje prema potrebi.

Businessman holding tablet and showing a growing virtual hologram of statistics, graph and chart with arrow up on dark background. Stock market. Business growth, planing and strategy concept.

OTKLJUČAJTE PUNI POTENCIJAL VAŠE PROIZVODNJE

Podaci su pokretač poslovnih procesa i ako se pravilno koriste, mogu potaknuti organizacije na neviđene načine i čak učiniti zastarjele poslovne modele unaprijediti. Mogućnost iskorištavanja svojih snaga danas je sjajni diferencijal. Ali s toliko podataka na raspolaganju, stavljanje u akciju samo je umjetnička forma. Pomoću softverskog paketa AIDA i njegovih modula moći ćete najbolje iskoristiti sve podatke s vašeg proizvodnog prostora i poboljšati buduću proizvodnju i procese.

Manager analyzing ERP on AR screen, connections, BI, HR, CRM

INTEGRIRANJE KORIŠTENJEM ERP SUSTAVA

Programski paket AIDA se fokusira na vertikalnu i horizontalnu integraciju kroz cjelokupni proizvodni sustav. AIDA se integrira s gotovo svim ERP sustavima i ima neograničene mogućnosti povezivanja s strojevima, senzorima itd. U potpunosti implementiran, nudi dobro povezan i integrirani proizvodni sustav čija je pouzdanost potpuna

Industrial technology concept.

OTKRIVANJE SKRIVENIH TVORNICA

Mnogi proizvođači možda žele povećati protok podataka i prihode, ali neodlučno ulažu u novu opremu, proširenje postrojenja ili dodavanje druge smjene. Najbolje rješenje je osloboditi neiskorišteni kapacitet unutar skrivene tvornice. Pomoću softverskog paketa AIDA imat ćete pristup i u stvarnom vremenu vidljivost svih procesa u proizvodnji. Kombinirajući to sa svim podacima prikupljenim u stvarnom vremenu, menadžeri omogućavaju prepoznavanje svih uskih grla, gubitaka, rasipnih poslova i na kraju napraviti promjene koje će povećati produktivnost.

Karakteristike

Proizvodni nalozi omogućuju distribuciju ERP podataka na svaki stroj te generiranje zapisa materijala ili bilješki o sastavu proizvoda, srodnih upita te signala za sprečavanje manjka i viška zaliha: popis sirovina, podsklopova, intermedijarnih sklopova, potkomponenata, dijelova ili alata.
Kontrola protoka materijala omogućava kontrolu potrošnje sirovina ili poluproizvoda prema serijskom broju, seriji, operateru, stroju i proizvodnom nalogu.
Potpuno opremljeni sustav upravljanja skladištem sastavni je dio AIDA-e. Omogućuje jednostavnu kontrolu skladištenja i kretanja materijala unutar skladišta. Upravlja procesnim prijenosima na materijalima koji uključuju otpremu, primanje, odlaganje i preuzimanje. Ima ugrađeno prilagodljivo upravljanje lokacijom i upravljanje protokom proizvoda FIFO / LIFO / FEFO. Sve informacije o tim prijenosima dijele se s drugim poslovnim sustavima (npr. SAP).
AIDA se može povezati s različitim uređajima za kontrolu kvalitete radi automatskog prikupljanja podataka te radi intervencija u proizvodnim procesima (uključujući odbacivanja, preinake i sanacije). Sve ove radnje se pohranjuju i automatski generiraju različita izvješća.
Sa svim podacima prikupljenim iz različitih sustava i strojeva u proizvodnji, AIDA čini vidljivim koliko se dobro koriste proizvodni resursi (objekti, vrijeme i materijali). OEE je najbolji pokazatelj za identificiranje gubitaka, povećanje konkurentnosti te poboljšanja produktivnosti proizvodne opreme (tj. uklanjanja otpada). Radna snaga, kao ključni dio proizvodnog sustava, može biti dio metričkog sustava za mjerenje i ukupne učinkovitosti operatora.
AIDA će pružiti bitne preglede praćenja proizvodnje linije odozgo prema dolje, s opcijama za prikazivanje podataka pomoću slojeva 3D modela proizvodnog dna, primjerice za brzo otkrivanje gdje i u kojoj fazi je narudžba proizvoda, gdje su prisutna uska grla itd. Svi ti podaci pomažu poboljšati procese i stvoriti veću okretnost i preciznost u planiranju proizvodnje.
Jedna od glavnih prednosti AIDA-e je sposobnost povezivanja s različitim sustavima i strojevima u proizvodnji. AIDA prikuplja, obrađuje te analizira podatke. Tako nudi autoritativan izvor za pokretanje izvještaja, ad-hoc analize, planiranja i budućih poboljšanja operacija i same proizvodnje, npr. Edge Computing, Fog Computing. Najbolji pristupi nesumnjivo nude izglede za najbolje rezultate.
Donošenje bržih odluka i određivanje prioriteta s ciljem stalnog poboljšanja vaše proizvodnje neposredni su rezultati novog pogleda na organizaciju koju nudi AIDA. Razvili smo mnogo standardnih izvještaja i analitičkih alata, te brzo možemo razviti nove, kao i prilagoditi standardne module na zahtjev klijenta.
Kao vlastito rješenje koje pruža podršku mnogim klijentima već dugi niz godina, AIDA danas osigurava usklađenost s mnogim standardima, od TPD-a (EU Direktiva o duhanskim proizvodima) na razini procesa do GS1 obilježavanja. AIDA Trace and Track prilagođena rješenja omogućuju potpuno povezivanje u lancu opskrbe, u stvarnom vremenu. Od rada na tlu i skladištu do distribucije pruža se okretnost, sljedivost i vidljivost robe, ljudi, imovine i događaja. Bilo da se radi o zahtjevu u skladu s najnovijim standardima praćenja, kako bi se smanjile zalihe, upravljalo izvedbom dobavljača ili udovoljilo strogim vremenskim rasporedima.
AIDA označavanje i identifikacija na osnovi poslužitelja može se koristiti s raznom opremom za označavanje i identifikaciju. Od termičkog prijenosa i izravnih termalnih pisača i aplikatora, CIJ (pisača s kontinuiranim mlazom) do uređaja za lasersko označavanje te različitih čitača i kamere za identifikaciju. Naša proizvodna oznaka uključuje označavanje svih relevantnih materijala, dijelova i proizvoda koji su uključeni u proces proizvodnje. Distribucijsko označavanje omogućuje logističko označavanje i nehomogeno označavanje paketa.
AIDA se može lako povezati s različitim sustavima trećih strana kroz lanac opskrbe i distribucije kako bi se osigurala automatska EDI komunikacija za poboljšanje propusnosti.
AIDA može lako stvoriti dvosmjernu komunikaciju sa širokim rasponom proizvodne opreme. AIDA može prikupljati podatke iz strojeva za daljnju razmjenu podataka, kao i prijenos obrađenih podataka na te iste strojeve, kako bi se postigla puna vidljivost procesa te omogućile pravovremene izmjene u stvarnom vremenu. AIDA-ini ekspanzivni setovi značajki primjereno imenovani kao Total Production Management paket. AIDA je vlasničko rješenje koje, kada se poveže s klijentovim ERP sustavom i proizvodnim linijama, otkriva skrivenu tvornicu

Industrije i primjeri uspješne primjene

tobacco- industry

Duhanska industrija

aerospace-1

Zrakoplovna industrija

automotive-1

Automobilska industrija

food-industry

Prehrambena industrija

electronical

Elektronička industrija

IMATE PITANJE?

Slobodno nam se javite bit će nam drago pomoći vam.