Grad Križevci i tvrtka CODEL donose drugi ciklus informatičke edukacije

Grad Križevci i tvrtka CODEL donose drugi ciklus informatičke edukacije

Današnjim brzim razvojem industrije, tehnologija je postala osnovna potreba za opstanak poslovanja i društva u cjelini. Industrije su u potražnji za inovativnim načinima korištenja tehnologije koje će poboljšati operativnu učinkovitost i samim time reducirati troškove, stoga ne čudi stalna potreba za konstantnim usavršavanjem u području informacijskih tehnologija.

Nakon što je prošle godine pokrenut prvi set edukacija iz područja programiranja, grad Križevci, u suradnji s tvrtkom Codel d.o.o., pokreće drugi ciklus informatičke edukacije s ciljem podizanja konkurentnosti lokalnog stanovništva čime se nastoji afirmirati Križevce kao sjedište IT industrije.

C PROGRAMSKI JEZIK JOŠ UVIJEK “POKREĆE SVIJET”

Drugi ciklus besplatne informatičke edukacije u trajanju od 30 nastavnih sati, započeo je u srijedu, 12. lipnja 2019. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. Cilj seminara je pružiti polaznicima uvid u načine razmišljanja prilikom programiranja i osnovne informacije potrebne za nastavak učenja, te pomoć oko izbora tehnologija kojima bi se polaznik mogao baviti u daljnjem usavršavanju.

Unatoč prevladavanju jezika više razine razvoja, C programski jezik nastavlja osnaživati ​​svijet, zbog čega je ovo usavršavanje usmjereno na C programere i derivate C programskog sadržaja – Java, C++, IOT i PLC. Kako bi se snašli u svakodnevnim izazovima koje im donosi brzi razvoj i napredak tehnologije, programeri moraju razviti apstraktno razumijevanje, trebaju moći sagledati „veliku sliku“ i razumjeti kako i sitne stvari imaju utjecaj na sve ostalo. Moraju biti sposobni sagledati racionalne, poslovne i tehnološke zahtjeve te ih pretvoriti u konkretnu logiku.

Kroz ovaj sveobuhvatni orijentacijski tečaj nastoji se dati što više ključnih podataka, kako bi polaznici imali mogućnost upoznati se sa zahtjevima tehnologije i radnih organizacija koje traže razvoj specifičnog načina razmišljanja.