CODEL je dobitnik 2018. ICT GOLD AWARD za najbolju INDUSTRY 4.0 implementaciju.

CODEL je dobitnik 2018. ICT GOLD AWARD za najbolju INDUSTRY 4.0 implementaciju.

Još jednom, tražena je i priznata izvrsnost u IT rješenjima, uključujući i prestižnu nagradu za provedbu ICT-a na VIDI nagradama u Hrvatskoj.

ICT Gold Awards je Vidijeva premium nagrada za koju se, prije svega, mora utvrditi zadovoljstvo korisnika implementiranim rješenjem, tako da se sagledavaju obje strane – i ponuditelj i kupac proizvoda. Nominirana rješenja prolaze kroz složen postupak dvostrane evaluacije i stoga nagrađeni doista imaju potvrdu od najvažnije strane, od strane tržišta.

Svečana dodjela ICT Gold Awards nagrade za najbolja ICT rješenja hrvatskih tvrtki održana je u sklopu VIDI Awards BIG3 konferencije. Nagrade je uručio osnivač i glavni urednik časopisa Vidi. Za implementaciju AIDA vertikalne integracije u industriji implementirane u TDR-u i to u kategoriji Industrija 4.0 nagrada je uručena direktoru tvrtke CODEL d.o.o, Marijanu Severu.

Problem kako riješiti povezanost ponekad i starijih strojeva u industrijskom pogonu sa naprednim BI sustavom poput SAP-a, riješila je inteligentno primijenivši inovativna rješenja u velikoj TDR-ovoj tvornici u Kanfanaru tvrtka CODEL d.o.o. svojim AIDA rješenjem za vertikalnu integraciju. Ovom implementacijom omogućen je prijenos podataka iz SAP-a u realnom vremenu u proizvodnji na strojevima te jednako tako podaci u realnom vremenu sa strojeva prema SAP-u.

“Nakon što smo poslali dokumentaciju za nominaciju u potpunosti smo zaboravili na to tako da je nagrada došla kao izrazito ugodna vijest i iznenađenje. Znate, svatko danas voli misliti o svojoj tvrtki kako nema konkurencije, a nadam se da je za nas barem dijelom tako.“- rekao nam je po primitku nagrade direktor CODEL d.o.o Marijan Sever.

Za nagrađeno rješenje, gospodin Ivan Leko, direktor poslovanja u klasi Adria u vrijeme ocjenjivanja, rekao je: „AIDA je postala za nas glavna točka integracije za procese u realnom vremenu unutar naše tvrtke.“

Za više detalja o provedbi AIDA vertikalne integracije u industriji implementiranoj u TDR (British American Tobacco Factory u Hrvatskoj) kliknite ovdje.