Codel na FachPack-u 2018.

Codel na FachPack-u 2018.

U njemačkom gradu Nürnbergu, ove smo godine izlagali na jednom od najvažnijih sajmova u industriji ambalaže, pakiranja i označavanja.

Bili smo jedan od 45.000 izlagača iz cijelog svijeta te smo predstavili naš AIDA softverski paket za vertikalnu integraciju proizvodnih linija i ERP sustava, koji je ostavio vrlo jak dojam na sve posjetitelje našeg izložbenog prostora, te smo ostvarili vrlo vrijedne kontakte.

FachPack 2018 je od 25. do 27. rujna u Nürnberg doveo oko 45.000 poslovnih posjetitelja (2016 .: 41.014) kako bi se upoznali s inovacijama i trendovima u industriji ambalaže, pakiranja i označavanja. Ovogodišnji broj posjetitelja predstavlja povećanje od više od osam posto u odnosu na prethodni događaj. Veliko povećanje broja posjetitelja vidljiv je u broju posjetitelja koji su dolazili izvan Njemačke.

Događaj je po prvi put zauzeo 12 izložbenih dvorana, a 1.644 izlagača (2016: 1.542) imalo je priliku za široku raspravu o rješenjima pakiranja i označavanja za potrošačke i industrijske proizvode..

FachPack je još jednom imao široku ponudu proizvoda i usluga, pokrivajući procese pakiranja i označavanja od materijala za pakiranje i tiska do završnih i logističkih sustava i usluga.

Trgovački posjetitelji došli su iz sektora prehrambene industrije, farmaceutske i medicinske tehnologije, kozmetike, kemijske i automobilske industrije. Oko devedeset posto trgovinskih posjetitelja izjavilo je da su uključeni u odluke o kupnji i nabavi u svojim tvrtkama. Oko polovine trgovačkih posjetitelja bilo je na višim položajima, a čak pet od njih bili su članovi uprave.

Među izlagačima, najviše ih je bilo iz područja materijali za pakiranje (npr. papir, karton, plastika i staklo) i pribor (npr. etikete i pečati), s ukupno 780 izlagača.

Tehničke aspekte pakiranja, drugim riječima, strojeve za izradu i obradu ambalaže, tehnologije označavanja i strojevi za označavanje, te uređaje za provjeru, ispitivanje i recikliranje, izložilo je 560 tvrtki izlagača.
297 tvrtki predstavilo je proizvode i usluge povezanim s logistikom, tj. skladišna rješenja, utovar, komisioniranje i prijevoz zapakirane robe.
224 izlagača su pokazala su rješenja za ispis i doradu paketa.