aida_logoaida_shema

AIDA je inteligentno automatsko sučelje, odnosno, poveznica između procesa koji se odvijaju u realnom vremenu i poslovnih sustava (ERP, BI…) neke organizacije. Kroz prikupljanje, obrađivanje, prosljeđivanje i pretvorbu podataka u svim formatima iz svih izvora, integrira svijet podataka i svijet procesa proizvodnje.aida_moduls
AIDA MES je informatički sustav za “trace & track”, kao i za potrebe upravljanja kvalitetom, koji je sposoban za: Razmjenu podataka s SAP ERP (AIDA middleware, potpuno automatizirano primanje podataka, obrada i proslijeđivanje) Razmjenu podataka i signala s automatskom procesnom opremom, kako bi osigurao veći stupanj integracije i pružio ERP SCADA kanale, kao i nove funkcionalnosti Server based dizajniranje i upravljanje naljepnicama, generiranje naljepnica i ispis Upravljanje ispisom na više kanala istovremeno, temeljeno na server base setu aplikacija, te pripadajućom UDP LAN komunikacijom Generiranje GS1 standardnih potpisa, integriranih s dizajnom i tiskanjem naljepnica Distribucija raznih SSCC i drugih kodova na tvorničkoj razini Upravljanje višestrukim SCADA točkama na temelju pripadajuće UDP komunikacije, kako bi prikazao informacije u realnom vremenu (podaci sa strojeva i ERP podaci) Osigurati sav potreban klijentski software i korisnička sučelja
Da bi se ispunili svi zahtjevi korisnika, dizajnirali smo i proizveli programski paket koji odrađuje sve vezano za kreiranje oznaka . Ovaj programski paket/modul može koristiti i druge printere, ali najučinkovitiji je kada se povezuje na CODEL printing modul. Njime kontroliramo i pokrećemo cijeli server based proces označavanja, prepoznavanja te integraciju ERP sustava i procesne opreme na razini tvornice. Sustav je fleksibilan te se može dizajnirati i konfigurirati tako da ispunjava raličite zahtjeve kupaca/korisnika, koji se onda simultano izvode na samom sustavu. Ovim modulom Codel nudi rješenja za označavanje proizvoda: Production marking – uključuje obilježavanje svih relevantnih materijala, dijelova i proizvoda koji su uključeni u proizvodni proces Distribution marking – uključuje logistički oznaku i ne homogenu oznaku paketa .

Automatska identifikacija i prikupljanje podataka uključuje različite tehnologije kako bi se uklonile pogreške i uštedjelo vrijeme izvođenja automatskih postupaka. Najučestalije tehonologije koje se danas koriste su barkod i RFID (radio frequency identification), ali se također mogu implementirati i druge tehnologije. Automatska identifikacija je brza, jednostavana i precizna metoda unosa podataka za praćenje i zapis proizvoda , vozila, ljudi/radnika, radnji i postupaka. Automatska identifikacija omogućuje prikupljanje podataka, prikazivanje i procesuiranje istih u stvarnom vremenu.

Identifikacija uključuje:

  • Identifikacija sirovina u skladu s internim oznakama ili standardnim GS1 oznakama (kao što je SSCC)
  • Identifikacija kontejnera u proizvodnom procesu (RFID)
  • Konačna identifikacija proizvoda (u proizvodnji, skladištenju i distribuciji)
  • Identifikacija stroja
  • Identifikacija operatera
  • Identifikaciju procesa ili operacije Server based upravljanje identifikacijom ERP integracija (SAP … )

Automatizacija kontrole kvalitete, povezivanje s mjernom opremom (LIMS)

Uloga AIDA-WM (Warehouse Management) je pružanje alata za:

Označavanje proizvoda i materijala

Jednostavna kontrola skladištenja i kretanja materijala unutar skladišta

Proces transakcije materijala koji uključuje: utovar, primanje, putaway i prikupljanje

Upravljanje lokacijama FIFO / LIFO / FEFO upravljanje protokom proizvoda

Godišnje i parcijalne inventure razmjena informacija s poslovnim sustavima: SAP ili neki drugi

MFC modul je u potpunosti integriran u programski paket AIDA-e i odgovoran je za kontrolu protoka/utroška materijala, sirovina ili poluproizvoda po kriteriju serijskih brojeva ili serija.

Codelova Trace&Track rješenja za proizvodnju omogućuju klijentu potpuni uvid i kontrolu nad opskrbnim lancem u realnom vremenu.

Od proizvodnih pogona i skladišnog poslovanja do distribucije proizvoda, uz agilnost, sljedivost i vidljivost robe, ljudi, imovine i događaja.

Bilo da je cilj biti u skladu s najnovijim standardima sljedivosti, smanjenje zaliha, upravljanje performansama dobavljača ili kako bi se udovoljio strogim vremenskim rasporedima, Codel će vam pomoći svojim rješenjima.

codel-aida-struktura

Cilj Industrije 4.0 pametna su poduzeća, tvornice i pogoni koji su prilagodljivi i učinkovito integriraju klijente i ostale poslovne partnere (dobavljače, kooperante) u jedinstvenom procesu što bržeg i usklađenijeg, a posljedično efikasnijeg procesa konverzije inputa u output, bez obzira o kojoj se djelatnosti. Radi se o povezivanju strojeva, uređaja i senzora (Internet of Things) radi optimizacije procesa.

KONTAKTIRAJTE NAS